Dieperpoellaan 20, 2334 CN Leiden

€495,000 €

Beschrijving

Omschrijving

Het beste van heden en verleden aan de rand van de Leidse Hout.

Ruim opgezet en licht 3-kamer appartement met zonnig balkon gelegen in de zeer geliefde woonwijk het Houtkwartier.

Leiden is een stad volop woongenot. Haar rijke geschiedenis gaat terug tot in de tijd van de Romeinen. Met een schat aan monumentale gebouwen, ontelbare hofjes en prachtige singels en grachten. Daarnaast is Leiden van alle kanten omgeven door de natuur: in het westen de duinen en daarachter de zee, in het zuiden de landgoederen van Wassenaar, in het oosten het Groene Hart van Holland, en in het noorden een groene buffer en het ruime water van de Kagerplassen. Daarnaast beschikt Leiden over de oudste Universiteit, opgericht door Willem van Oranje.

De A44 brengt u met de auto eenvoudig naar Schiphol, Amsterdam en Den Haag. De A4 voert u naar Rotterdam en zuidelijkere bestemmingen, via de vernieuwde N11 en de A12 bent u in mum van tijd in Utrecht.

Kiest u liever voor openbaar vervoer? Ook dan biedt Leiden uitkomst. De stad kent drie treinstations, waaronder uiteraard Leiden Centraal. Ook het streek- en stadsvervoer met de bus is zonder meer goed geregeld. Zo reist u comfortabel naar andere delen van de stad.

Het Houtkwartier zelf heeft alles op wandel- of fietsafstand. Ziet u zich al vanuit uw huis direct de Leidse Hout in wandelen of fietsen? U kunt er ook tennissen of joggen, genieten van de natuur, een krantje lezen op het terras van het charmante theehuis of even verder lunchen op het landgoed van hotel-restaurant Kasteel Oud-Poelgeest.

Zoekt u liever de drukte van de Leidse binnenstad op, met zijn eigentijdse winkels, bijzondere boetiekjes en musea? Op de fiets bent u er in een kwartier. Een combinatie van heerlijk wonen, zorg en service dus.
Op de onderste laag van het appartementscomplex bevindt zich namelijk ook nog eens een gezondheidscentrum met diverse partijen, waaronder een huisartsenpraktijk, een apotheek, praktijk voor fysiotherapie en overige medische functies. Voorzieningen als supermarkten en een bibliotheek zijn er op een steenworp afstand.

Over het appartement zelf:

Vanuit de hoofdentree, aan de Dieperpoellaan, bevindt zich de afgesloten portiek met brievenbus en heeft u toegang tot de privé-berging en de parkeerplaatsen. Hier bereikt u tevens de lift en het trappenhuis naar het appartement op de vierde woonlaag. Het appartement beschikt over een video-installatie, een energiezuinig mechanisch ventilatiesysteem en een individuele CV-installatie.

Aan het begin van de hal bevinden zich twee slaapkamers (3,97m x 3,45m en 3,42m x 2,47m) vervolgens een separaat toilet en de badkamer. De badkamer is net betegeld en voorzien van een tweede toilet, een inloopdouche en een wastafel. Voor de woonkamer komt u nog bij een ruime kast waar de wasmachine geplaatst kan worden waardoor deze netjes uit het zicht verdwijnt. Aan het einde van de hal komt u binnen in een ruime en lichte woonkamer met open keuken voorzien van nog niet eerder gebruikte inbouwapparatuur zoals een Quooker kraan, een inductiekookplaat, een afzuiger, een vaatwasser, een combi oven-magnetron en een koel-vriescombinatie.
Via de woonkamer komt u op het zonnige balkon welke gelegen is op het zuidwesten waardoor u bijna heel de dag kunt genieten van de zon.

Kortom een prachtig nieuw appartement welke zo te betrekken is. Zeker een bezichtiging waardig!

Bijzonderheden:

  • Eigen grond
  • Geheel voorzien van HR++ glas
  • Gehele woning voorzien van een nieuwe houten vloer
  • Oplevering per direct mogelijk
  • Projectnotaris Ellens & Lentze te Den Haag

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid, doch mede door derden aangeleverde informatie, samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Panorama foto’s en een video van het appartement zijn te vinden op Funda.
https://www.funda.nl/koop/leiden/appartement-87810850-dieperpoellaan-20/

Share

Share